Dzięki za poprzednią informację, a jeszcze ustalimy jak numer serwisowy mają te pony we wtyce, które się montuje w podłodze, mówimy o tych mniejszych pinach.
Ktoś podpowie jak wykonać nastawy podstawowe przy wymianie panelu klimatronika? Wyskakuje mi taki błąd:
01087 - Basic Setting Not Performed
005 - No or Incorrect Basic Setting / Adaptation
Poza tym po włączeniu panelu wyskakują jakieś krzaczki na wyświetlaczach i generalnie to jakoś dziwnie chodzi.
robreg To, że gdzieś jest opisane to wiem, to, że w coś się wchodzi to wiem. Twoje posty nic nie wnoszą do tego tematu. Potrzebne są mi konkretne informacje.
Próbowałem wchodzić przez VCDSa w różne opcje, ale są nieaktywne.
W delikatny sposób starałem się zasugerować, że procedura, której opisu oczekujesz jest dokładnie opisana i działa, tylko trzeba przeczytać ze zrozumieniem jej opis.
Gdybym cztery dni temu nie zadawał googlowi takiego samego pytania i nie denerwował się na rzekomo zablokowane opcje VCDSa, nawet nie pisnalbym słowa odpowiedzi na Twoje pytanie, ale ze to przeszedłem ze skutkiem pozytywnym, pozwoliłem sobie napisać o opisie i o tym, że klucz nie leży w opcji adaptacji tylko opcji ustawień podstawowych.
Moim pacjentem był Passat ad08 z climatronicem najpospolitszym z możliwych, ale ogarnąć się go w końcu dało.
Tylko musiałem dokładnie zrozumieć, co mi rosstech wiki sugeruje zrobić, a z tym miałem największe problemy.
[ Dodano: Pią 11 Lip, 14 13:47 ]
Nie napisałeś z czym konkretnie masz problem, ani czego w opublikowanych materiałach nie znalazłeś, ani co nie działa w dostępnych opisach i strzelasz komentarze, że odpowiedź moja nic nie wnosi do tematu. Dziwne podejście.
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
To opisz w co dokładnie wchodziłeś, aby rozwiązać problem. Gdzieś kiedyś czytałem na forum, że robi się to przez kombinację klawiszy lecz nie mogę teraz tego znaleźć. Tu jest coś opisane:
Witam Posiadam VCDS 11.3 beta. Chcę zrobić nastawy podstawowe klimatronika + adaptację. Niestety dostęp możliwy jest przez przycisk SECURITY ACCESS (Dostęp upoważniony). Dymki nie podpowiadają tegoż kodu. W polskim VCDS (oryginał, wersja bodajże 11.2) też nie było podpowiedzi... Pomoże ktoś z tym...
Napisałem: modul climatronica, ustawienia podstawowe, jedna jedyna dostepna pozycja, uruchomic - dokladnie tak jak to opisuje rosstech wiki.
moim bledem bylo bezmyslne cisnieniowanie sie, aby wszelkimi niemozliwymi sposobami odblokowac menu adaptacji, ktore w module climatronic NIE ISTNIEJE!
Pozdrawiam, Robreg.
----
furmanka.blogspot.com fan ;-)
robreg Podaj linka do tej instrukcji. A u ciebie w panelu z którym walczyłeś, na wyświetlaczach temperatury pojawiały się takie krzaczki, krzyżyczki po przekręceniu kluczyka, włączeniu panela?
greg44, a co to za filozofia?
wchodzisz w klimatronika w nastawy podstawowe (basic settings)
i tam z listy wybierasz flap alingment (czy coś takiego) i go
na wyświetlaczu pojawiają się wszystkie segmenty i około minuty trwa ustawianie
Procedura adaptacji nowego panela pomogła, błąd znikną, na wyświetlaczach nie pojawiają się krzaczki. Nawiewy działają jak wcześniej. Nowy panel trochę działa inaczej niż ten poprzedni, np. na przekręconym kluczyku można włączyć wentylator nawiewu i po pewnym czasie panel wyłącza sam wentylator (zapewne oszczędność energii) nie da się go włączyć pokrętłem, jedynie w tym momencie włączenie dedykowanego guzika od odszraniania przedniej szyby skutkuje włączeniem wentylatora. Poprzednio tak nie miałem. Da się sprawdzić przez interfejs, działanie poszczególnych mat grzania siedzeń? Krzynol mógłbyś dodać kolejny punkt, odnośnie adaptacji panela do swojego manuala.
koledzy prosze o podpowiedz jakie jeszcze potrzebuje graty do podgrzewanych foteli w O2FL
1. 2x fotele od octav IIi rs
2. panel climatronic z funkcją podgrzewania foteli
3. wiązkę elektryczną mam zamówioną
niewiem ile potrzebuje sterowników?? i ewentualnie co jeszcze potrzebuje?? bo montażem zajmie się
elektryk samochodowy dzieki za podpowiedzi
[ Dodano: Sob 27 Wrz, 14 16:55 ]
Właśnie ogladałem fotele i okazuje sie ze jeden sterownik jest 1z0959772C
O jakiej wiązce mówisz? Masz już wiązkę w podłodze, tą która idzie od foteli do panelu klimatronika i CE? Jak masz jeden sterownik, ten pod fotelem pasażera to nie ma innych sterowników w fotelach, jest tylko jeden. Czy wiązki od grzanych siedzeń pod fotelami są zakończone czarnymi dużymi wtyczkami, jeśli tak to tylko wiązka w podłogę jest potrzebna.
pomału pomału kolego bo się pogubie hehhhh ciesze sie ze sie odezwałeś ; narazie amm tylko fotele panel klimy i faktycznie w siededziu pasazera jest sterownik tylko w nim jesli chodzi o wiazke elektryczną mam kolesia co mi ma takową wyczarowac z octavi II fl jesli dobrze pamietam to w obu fotelach sa wtyczki nic nie jest po ucinane ale niemam zadnej instalacji położonej w aucir narazie zbieram graciarnie
To jak masz panel (panel masz pewnie do FL bo masz Octavie II FL) i siedzenia i kompletną wiązkę pod fotelami i sterownik pod fotelem pasażera (tak powinno być w originale) to nic ci więcej oprócz tej wiązki, co ci ma elektryk wyczarować nie potrzeba, czyli połączenie elektrycznego między fotelami, a panelem i CE.
wielkie dzięki ciesze się ze już prawie wszystko mam jeśli już się zdecydowałem na ten mod to che żeby było dobrze tak jak powinno być zmajstrowane na pewno jeszcze pytań będę miał sporo teraz tylko poczekać na elektryka
Tu masz gotową wiązkę i od tej osoby kupowałem, tylko po zakupie sprawdź, czy jest kompletna. Ja nie miałem jednego kabla, który szedł od prawej kostki foteli do CE. Później mi został ten kabel dosłany. Tak że nie było problemu.
200zł !?
wtyczki na zdjęciu są już pod fotelami, wystarczy je opinować pinami z ASO za 10zł
do tego 10zł na inne piny i parę złoty za przewody
chyba, że w bida wersjach nie ma wtyczek pod fotelem, ale za to są po 10zł w ASO....
Komentarz